Wij zorgen ervoor dat je vindbaar bent op internet

Je hebt een prachtige website alleen zie je in de statistieken weinig bezoekers voorbij komen. Maak je geen zorgen, ongeveer 90% van alle websites zit met dit zelfde probleem. Het komt door de onwetendheid over zoekmachine optimalisatie. Hoe zorg je er voor dat jouw website in de buurt komt van de eerste twee pagina’s? SwiftWeb verzorgt zoekmachine optimalisatie op top niveau. We hebben alvast wat tips neergezet om je op weg helpen.

ontwerp_sidebar

Aantal handige tips

Domeinnaam keuze

Probeer het hoofd steekwoord waar je gevonden op wilt worden te verstoppen in het domeinnaam. Voorbeeld: Stukadoorsbedrijf Karel wilt graag gevonden worden op “stukadoor”. Dit betekend dat het domeinnaam www.stukadoorkarel.nl een goed domeinnaam is omdat het steekwoord “stukadoor” in de naam is verwerkt.  

Content van de website

Zoekmachines analyseren met behulp van robots de gehele website. Ze lezen alle teksten en bekijken de beschrijvingen (alt tags) van alle afbeeldingen. Dit zorgt voor een overzicht waarover de website gaat. Stukadoor Karel wilt graag gevonden worden op stukadoor. Dit betekend dat hij dit steekwoord subtiel in de teksten moet verwerken. De algemene regel geldt “hoe meer content, hoe beter” Pas echter op met plagiaat. Zoekmachines hebben dit direct door en geven je een negatieve beoordeling in hun zoekresultaten. 

Backlinks

Elke website krijgt van de zoekmachines een zogeheten pagerank. Dit is een cijfer van 0-10 die wordt gebaseerd op het aantal kwaliteit links die naar jouw website verwijzen. Het werkt als volgt. Nu.nl heeft bijvoorbeeld een hoge pagerank, veel bezoekers en veel links die naar deze website verwijzen. Als nu.nl een link plaatst naar jouw bedrijf dan wordt jouw website beter beoordeeld in zoekmachines. Nu.nl heeft namelijk een hoge pagerank en zorgt voor status. Zie het als een referentie voor zoekmachines.

Domeinnaam

KISS is vooral en marketingterm. Het staat voor ‘Keep It Simple Stupid!’. Dat geldt ook voor domeinnamen. Een domeinnaam is leuk, maar wat heb je eraan als het niet te onthouden is voor je bezoeker?

 

Content

De complete inhoud van de website (tekst / afbeeldingen) is ontzettend belangrijk omdat het de rode draad is in jouw website. Zoekmachines weten hierdoor waar je website over gaat en op welke steekwoorden je gevonden gaat worden. Zorg dus voor een zoekmachine geoptimaliseerde tekst als je je inhoud van je website creëert.

 

Programmatuur

Moderne en schone code zorgen voor een snelle en overzichtelijke website. Niet alleen voor zoekmachines maar ook voor de gebruikers. Een goed geprogrammeerde website zorgt voor de laatste ondersteunde technieken door zoekmachines zoals microdata in een webwinkel. Microdata zorgt er voor dat google elk product individueel kan indexeren en tussen de zoekresultaten kan plaatsen.

 

Backlinks

Backlinks zijn ontzettende belangrijk voor je website. Het zijn referenties van andere websites die als het ware jou website aanraden voor mensen en dus ook voor zoekmachines.

 

Ik wil graag mijn website laten controleren

Meer dan 2000 factoren

Het overzicht hierboven is slecht een klein gedeelte van de zoekmachine optimalisatie. Zoekmachines hebben aangegeven wel meer dan 2000 factoren mee te nemen in hun beoordeling.

SwiftWeb verzorgt een complete analyse voor je website of webwinkel. Wij stellen een lijst samen van verbeter punten die je aan je webmaster kunt geven om te verbeteren.

Analyse voor mijn website